Oma elokuva -päiväleiri

Kerho-projekti

Lähtötilanne

Marjalan asukasyhdistys ry järjesti kesällä 2013 kaksi Oma elokuva -päiväleiriä, jotka oli tarkoitettu 7-12-vuotiaille. Ensimmäinen leiri oli kesäkuun ensimmäiselle viikolla 3.-7.6.2013 ja toinen heti seuraavalla viikolla 10.-14.6.2013. Leirin ohjaajana toimi Mekastamon Jonna.

Leirillä tutustutiin elokuvan tekniikkaan, kuvalliseen ilmaisuun ja kerrontaan. Leirillä päästiin tekemään aivan oma elokuva, jonka leiriläiset saivat itse käsikirjoittaa, kuvata ja leikata. Lisäksi leirillä katseltiin elokuvia, askarreltiin ja pelailtiin. Leirillä tarjoiltiin päivittäinen lämmin ateria.

Ratkaisu

Leireillä tehtiin ensimmäisenä päivänä esittelyvideot jokaisesta leiriläisestä sekä harjoituselokuvat. Harjoituselokuvien tarkoituksena oli selventää käsikirjoituksen, kuvauksen ja leikkauksen merkitystä elokuvan tekemisessä. Leirin lopuksi leiriläiset saivat DVD:n, joka sisältää oman elokuvan lisäksi leirin videopäiväkirjan ja muuta leirillä tuotettua materiaalia. Leiriläisille jaetiin myös diplomit todistuksena osallistumisesta leiriin.

Videopäiväkirjaa voi käydä katsomassa vasemmalla näkyvän Vimeo-linkin kautta. Myös leireillä tehdyt elokuvat ovat nähtävillä videopäiväkirjasivulla.

Kohtaamo-hanke kävi toisella kerhoviikolla haastattelemassa ja valokuvaamassa leiriläisiä. Haastattelun voit lukea tästä.

Mitä tehtiin:

    • Mainosjulisteiden suunnittelu ja toteutus
    • Kerhosuunnittelu ja -ohjaus
    • Kerho-DVD:n koosto

"Paras leiri EVER!!."

Leiriläinen

"Parasta oli ison elokuvan tekeminen! Ja ikävintä asiaa ei ole koska täällä oli ihan kamalan kivaa."

Leiriläinen